Beskrivelse
Er det god nok evidens for å si at rent rødt kjøtt øker risikoen for tarmkreft? Hvor sterkt står kolesterolhypotesen? Vet vi at mettet fett øker risikoen for hjerte/ karsykdom? Miljøgifter i fisk: er det slik at fordelene oppveier ulempene, også for barn og gravide? Linda Granlund er divisjonsdirektør i Helsedirektoratet og svarer på disse spørsmålene i denne episoden. Vi snakker også om prosessen som ledet frem til de nye nasjonale kostrådene, og hvordan ernæringsstudier er utformet. 👉 BONUSEPISODER OG EARLY ACCESSSpotify - Følg også denne siden for bonusepisoder utover høsten. Her får du også early access til utvalgte episoder med videoApple podcast - Her finner du bonsuepisoder. Du får også early access til utvalgte episoder👉 LINKERdekodet.no, Youtube, Tiktok👉 OMTALE/ RATINGHva syns du om DEKODET? Hyggelig hvis du gidder å legge igjen en omtale/ rating på Apple podcast eller Spotify!Husk å følge podden for å bli varslet om nye episoder