Beskrivelse
Helsedirektoratet har lansert nye norske kostråd. Marit Kolby mener rådene er i utakt med sin tid. Nøyaktig hva hun mener med det får du svaret på i denne episoden, hvor vi også ser nærmere på spesielt tre av rådene som er omdiskutert blant fagfolk: Rådet om å spise Max 350 gram rødt kjøtt i uka.Rådet om å velge lettere meieriprodukter fremfor fete. Rådet om å spise minst 200 gram fet fisk i uken, til tross for at fet fisk inneholder skadelige miljøgifter. Vi snakker også om brus-problematikken, verdien av kostrådene, hvordan kostrådene ble til, høringsinnspill, hvordan matsystemet fungerer, ressursgrunnlaget vårt og mye annet interessant. Marit Kolby er ernæringsbiolog, høyskolelektor og forsker ved Oslo Nye Høyskole. Kostrådene finner du her👉 BONUSEPISODER OG EARLY ACCESSSpotify - Følg også denne siden for bonusepisoder utover høsten. Her får du også early access til utvalgte episoder med videoApple podcast - Her finner du bonsuepisoder. Du får også early access til utvalgte episoder👉 LINKERdekodet lærings