Beskrivelse
Vegetabilske oljer og ultraprosessering av mat er igjen tema. Vi har med en norsk stemme i debatten, ernæringspsykiater og lege Dr. Simen Løseth - @ernæringspsykiater på instagram, er lege i psykiatri med stor interesse for ernæring, livsstil, psykologi og sammenheng med helsen, også hjertehelse. Han har stor lidenskap på lik linje med oss biohackere for forebygging, se tilstanden før sykdom oppstår,Episoden er en reise i vegetabilske oljer, med et historisk tilbake blikk på hvordan det startet. Hva gjør oljene problematiske for helsen vår? Hvorfor er frie radikaler negativt for helsen? Simen Løseth er den første norske legen vi har møtt som har satt seg inn i problematikken rundt tema. Vi har vært ganske alene om å se problemer ved oljene.i Norge er det mest bruk av raps- og soya olje i maten. Hva som skjer om vi får i oss for mye Omega 6 olje, altså linolsyre. Kroppene våre kan ikke brenne denne type fett så godt og mitokondriene våre kjenner ikke fettet. Når vi konsumerer for store doser linolsyre påfører