Beskrivelse
Hva er egentlig forskjellen på allergisk, matsensitiv og intolerant? Og hva betyr det å være histamin intolerant?Hva skjer man man føler seg allergisk og særlig fra maten du spiser og tror er sunn.Vi har med oss Dr.Sofie Hexeberg har doktorgrad i ernæring, og bruker mat som medisin i møte med pasientene sine. Hun er forfatter og har gitt ut en rekke bøker innen mat og helse, nå er hun aktuell med boken "Når sunn mat gjør deg syk". Denne har hun skrevet sammen med Lian Kirksæther. Vi snakker om histaminer som er et stoff vi selv produserer i mastcellnene som er endel av immunforsvaret vårt, dette skal ta seg av fremmedstoffer som ikke er bra for oss, i huden, fordøyelsesapparatet og tarmene. Vi både spiser, produserer og produserer histamin. Får man for mye slik at det blir overaktivitet av histaminer kan man bli dårlig, og i verste fall bli alvorlig syk. Man har ofte for lite av det enzymet som bryter ned histamin (DAO).Mange som spiser mye fermentert mat kan føle seg flink og gjøre en innsats med kokt kraft,