Beskrivelse
Visste du at noen matvarer kan noen bli alvorlig syke av. Det er særlig endel grønnsaker, nøtter og frø som kan være triggere. Matvarene inneholder noe som heter oksalater - en organisk syre som finnes i mange planter og som kan binde mineraler som kalsium og jern, slik at kroppens tilgang til mineralene blir lavere. Sally Norton har skrevet bestselgeren "Toxic Superfoods" og er dagens gjest på Podcasten. Hun har selv vært alvorlig syk på grunn av oksalatforgiftning. Vi forsker stadig på symptomer der legene ikke finner årsakssammenhenger eller løsninger. God helse krever at cellene kan kontrollere sitt biokjemiske miljø og bevegelse. Har du for mye oksalater (en toksisk overload) kan disse utfordre biokjemien ved å forstyrre cellenes kontroll over mineralene (særlig kalsium). De blokkere ensymfunksjonen, ødelegger mitokondria, øke okisdativt stress og skade cellestrukturen, alt dette øker inflammasjon. Man kan bli syk med og uten symptomer. Symptomer kan være leddsmerter, lekktarm, autoimmun hypersensibilite