Vegan-Geirs blogg

Følg mitt liv som veganer (i én måned..)

Vegan-Geir
Author: MorgenklubbenPublisert 4. mars 2019
Sist oppdatert 28. aug. 2019

Tofu-tid

Etter noen uker i grønnsaksland har jeg funnet ut at det finnes mye bra erstatninger for to- og firbeinte retter. Jeg har likevel ikke fått "gleden" av å spise tofu enda.. Tofu er jo faktisk det eneste jeg hadde hørt om. Lagde en liten rakker av en rett. Tofu i seg selv smaker ikke så mye, så litt skuffende akkurat det. Bare noen få dager igjen nå! Merker kjøttsuget for alvor nå! På alle mulige måter ;-)

tofu med ris

Folk trokke på meg?!

Heldigvis begynner jeg å se slutten av dette prosjektet. Her på bloggen har det blitt en del bilder av mat, men folk tror ikke på meg. Etter en litt uheldig glipp den første helgen er skepsisen stor til at jeg faktisk gjennomfører dette prosjektet 100%. Som når jeg er ute å reiser alene for eksempel. Derfor dokumenteres alt med bilde. Jeg skal faen ikke ha at jeg ikke gjennomfører 100%. Veganlunsj på Gardermoen:

Salat og Smoothie

Er det frekt å være veganer?

En tanke som har sneia innom huet er at jeg føler meg litt frekk som veganer.. I helgen var jeg i Bergen med koret for å holde konsert. På fredag var vi en fantastisk restaurant ute i havgapet. Da følte jeg meg skikkelig frekk som sa at jeg ikke kunne spise maten som kokkene der står på for å lage. Jeg føler jeg er en plage og burde vært høflig å spist det jeg fikk servert... Heldigvis var kokken fantastisk og ga meg spesialforing. Filma litt da hovedretten ble presentert. Dæven det smakte selv uten fisk og smør altså!

Vegan-ost. Litt som eggerører på hotell. Det er ikke egg, men funker læll..

Bæ bæ lille lam - Å spise meg er skam! RASSHØL!!

Ikke spis lam

Nå har'e sklidd litt ut.. Kall meg burgerking

Litt av poenget med dette prosjektet var jo å finne ut hvor stress det var å leve som veganer, men det har jo bare endt med at jeg spiser ute hele tiden! Visste du f.eks at flere av Oslos hippeste burgerbarer serverer veganburgere? Blitt noen (tre) av dem denne uka.. Jeg har smakt på litt av hvert i løpet av livet og veit når jeg har ekte kjøtt i gapet. Vegan er godt, men heldigvis bare 11 dager igjen nå :-D

Veganburger

Folket støtter meg - fantastisk!

Jeg må bare beklage at det har vært litt dårlig med blogging de siste dagene. Jeg har nemlig vært med mine fantastiske kolleger på Hallingspretten, vårt eget skirenn. Det er klart at jeg var litt nervøs for hvordan det skulle gå. Ofte blir det lette løsninger i form av pølser, pizza, burger etc på slike turer, men det må jeg si. ALLE hadde forberedt veganmat til meg! Pastaretter, salater og ikke minst denne festmiddagen jeg fikk servert. Helt toppers!

Herlig vegansk

Kroppen viser veganske tegn

Skal prøve og si dette uten at frokosten din kommer i retur, men må bare innom for å melde fra om noe her! Jeg er ganske sikker på at kroppen nå er tvers gjennom vegansk. Under min daglige tømming i dag la jeg nemlig merke til at alt mitt avfall er av fargen grønn. Ikke en kjøttbeta å spotte ;-) Snart halvveis i dette prosjektet. Venter på grønt piss! NB! Sparer dere for bilde eller video akkurat her..

Jeg er i de sikreste hender!

Dag 11 - Jeg reiser til Asia

Man kan si hva man vil om detta landet vårt, men at vi er best på veganmat, det er løgn. Om vi derimot reiser litt lenger, til bambusens trakter, åpner det seg en ny verden. I dag f.eks ble det en rålekker karrigryte inspirert av fjerne østen. Kokkosmelk, grønnsaker, karri og ris ble helt fantastisk! Er vel ikke den første som setter pris på ei litta Thai ;-) Inderne er også jævlig gode på vegansk mat. Masse godt å både lage og bestille fra diverse sjapper i byen. Med konstant hvitlkøksånde og sårt rumpehull smiler jeg enda! Takk Asia, jeg blir ved deg ( i 3 uker til...)

Ei litta Thai

Utfordringer en veganer kan møte på

Må bare trekke fram noe her. Ble smugfilmet på toget her om dagen da jeg skulle nyte en bedre vegansk salat. Mens mine kolleger nøt svære baguetter med kylling, ost, skinke, smør, majones, alt som er godt, gikk jeg for salaten. Problemet var at jeg forbrant mer kallorier på å åpne salaten enn selve retten inneholdt. Det ligger en utfordring rundt hver sving i dette prosjektet...

Dag 8 - Det går likar no

Den sulten jeg så for meg før jeg satt i gang dette prosjektet har ikke kommet. Når en voksen mann skal dytte i seg sopp, grønnsaker og bønner i stedenfor skikkelig kjøtt skulle man tro kroppen ville gå til helvette, men nå, en uke ut i prosjektet. Til og med NSB kunne by på en deilig chillirett på toget hjem fra Gol. Nå er det vel bare å vente på ringvirkningene av denne chillien. Jeg har ikke noe i mot å spre megselv utover jordene mellom Hønefoss og Drammen. DEt er ikke første gang.. ;-)

Chilligryte på toget

Dag 7 - Spis mer ute!

Som jeg sa i går, så var jeg spent på hvordan det skulle gå med denne veganerdietten når vi skulle til Hemsedal. Nå sitter jeg her på hotellrommet og har nettop spist en helt fantastisk middag. VEGAN-MIDDAG! Bruscetta til forrett, Oumph til hovedrett og en deilig kokossorbet på en seng av jordbær til dessert. For de av dere som lurer på hva oumph er, så veit jeg bare at det er laget av soya, ligner på kylling og er var faktisk ganske godt! Poenget mitt er: Spiser du ute, hvor maten er laget av proffe folk, da er det en drøm å leve som veganer.. (Ikke for lommeboka da..)

Oumph og vegansk vin!


Vegan-Geirs blogg
2 av 2

Dag 6 - De herligste retter

Tru det eller ei, men i dag spiste jeg det beste veganske måltidet til nå! Kjøpte noen veganske varianter av noen burgere på butikken og de var faktisk deilige! Det er klart, ikke i nærheten av ordentlig burgere, men her sammenlignes det med pappost (virkelig vondt), quinoagraut og hjemmelaget knekkebrød med hummus (?!!) I morgen reiser vi i Morgenklubben til Hemsedal. Det blir en utfordring da jeg i skrivende stund lurer på om det faktisk finnes skikkelig vegansk mat der ute i distrikene? Det skal nok ikke stå på antall "melk og kjøttvakter" i Hemsedal hvertfall.. De andre i redaksjonen følger nok med på at´n Schau ikke får lurt pølsa i gapet ;-)

veganske burgere

Dag 5 - En dyrere livsstil

At veganerlivet skulle by på utfordringer var jeg klar over. Jeg har vært forberedt på urolig mage, slapphet og konstant sult, men nå på den femte dagen er det ikke dette jeg er i stuss over. FOR ER DERE KLAR OVER HVOR DYRT DET ER Å LEVE SOM VEGANER?!!!!!! Var en snartur innom en helsekostbutikk for å handle inn litt veganske produkter. 80kr for litt "majones"... Måtte herren fylle meg opp. Både lommebok og vom

Kviteringen

Dag 4 - Kjeft og sjokkis

Da ble det kjeft å få.. Loven fant ut at jeg hadde smakt litt på en gryterett jeg strengt talt ikke burde smakt på. Jeg tror ikke verken Loven eller Kim skjønner hva slags gruppepress jeg ble utsatt for... Jaja, ikke første gang jeg får kjeft akurat da! Nå er det ny uke og jeg er klar! Jeg har funnet en nydelig sjokolade jeg skal leve på nå noen dager. - Geir out

Vegansjokolade

Dag 3 - Oj da..

Det er søndag og jeg vil egentlig ikke snakke om dette, men kommer vel ikke unna. Som tidligere nevnt var jeg i middagsselskap i går. Å stå i mot ostepop er null problem, men når vertskapet disker opp med Coq au vin, da sliter en 58 år gammel biloppretter fra Manglerud.. Det hjalp jo heller ikke at Linn Skåber, som satt ved min side, sender melding til Loven å sladrer.. Mandagen blir tøff. Nå skal jeg tørke opp, god søndag!

Dag 2

Det er lørdag og stemningen er på topp! Istedenfor å spise ostepop sitter jeg her å knasker på salte kokkosflak! Ikke akkurat like godt, men overasket ålreit faktisk! Må faktisk si til meg selv: Bra jobba Geir :D

ostepop og salte kokkosflak

Dag 1

Endelig er prosjekt Vegan-Geir i gang. Dagens store gjøremål er unnagjort. Handle på butikken. Første helgen vil bli tøff, jeg er nemlig invitert bort på middagsselskap. Jeg tviler på at det vil bli servert mat jeg egentlig kan spise, men nå har jeg heldigvis kjøleskapet fullt av ting jeg evt kan ta med?!

Kvelden før kvelden

I morgen skjer det. Etter å ha gruet meg i flere uker nærmer det seg, men spørsmålet er: Burde jeg kanskje forberedt meg litt mer?

28. februar - Det siste måltid

Jeg sier som min mentor Øyvind Loven ville ha sagt: Skal du gjøre noe i livet, se for pokker å ikke gjør det halveis! I dag har jeg feiret med mitt siste måltid. Kun kjøtt, slik jeg egentlig vil ha det.

Det siste måltid

Vegan-Geir - Litt om prosjektet

Avisene er fulle av dem. Facebook-feeden min flommes over. Hva er greia med disse veganerne? Å spise frukt, grønnsaker, korn og nøtter er vel ingenting å skryte sånn av.. Jeg har tidligere testet ut mye rart. Jeg elsker en utfordring og nekter å tro at disse veganerne er noe flinkere enn oss vanlige folk. Jeg, en 58 år gammel biloppretter fra Manglerud, skal leve som veganer.