Test dette middagstipset i dag: Bakt laks med asparges
Hver uke er vår huskokk Espen Vesterdal Larsen fra Kulinarisk Akademi innom for å dele deilige middagstips. Litt lite inspirasjon nå i ferien? Prøv deg på bakt laks med asparges og kaviarsaus. Middagen er ferdig på en halvtime.
Fisken
800 g lakseloin
Sukker/salt (30g sukker og 70g salt)
Lakserogn
Slik gjør du:
Sukker salt fisken i 10-12 min og skyll fisken i kaldt vann, tørk fisken lett.
Kutt fisken i stykker på ca 200g.
Fisken bakes på i ovnen på 90 grader, til en kjerne temperatur på 45 grader.
Laksen toppes med laks rogn ved servering.
Asparges
12 hvite asparges
12 grønne asparges
Salt
Slik gjør du:
Knekk av bunnen og skrell aspargesen.
Kokes møre i saltet vann rett før servering. Dette tar fra 3-5 minutter avhengig av tykkelsen. Vendes i litt olivenolje og smakes til med salt.
Hvis de hvite aspargesene er bitre så bør de kokes i eget vann md litt sukker og noen dråper sitron i tillegg til salt.
Sausen
1 sjalottløk finhakket
1 ts hel pepper
1 stk laurbær blad
3 ss hvitvinseddik
1 dl tørr hvitvin
½ dl kremfløte
200 g kaldt usaltet smør i små terninger
Gressløk
Kaviar (hva man får tak på)
Salt, pepper og sitronsaft
Slik gjør du:
Kok sammen løk, pepper, laurbær, eddik og hvitvin.
Kokes inn til det er nesten borte, tilsett kremfløte og kok inn til det er tykt.
Pisk så inn smør litt etter litt.
Siles og smakes til med salt, pepper og sitronsaft. Og kaviaren vendes inn rett før servering.
Velbekomme :-)