Test dette middagstipset i dag: Bakt laks med asparges

I dag bør du prøve bakt laks med asparges og kaviarsaus
Publisert 26. juli 2017

Hver uke er vår huskokk Espen Vesterdal Larsen fra Kulinarisk Akademi innom for å dele deilige middagstips. Litt lite inspirasjon nå i ferien? Prøv deg på bakt laks med asparges og kaviarsaus. Middagen er ferdig på en halvtime.

Fisken

800 g lakseloin

Sukker/salt (30g sukker og 70g salt)

Lakserogn

Slik gjør du:

Sukker salt fisken i 10-12 min og skyll fisken i kaldt vann, tørk fisken lett.

Kutt fisken i stykker på ca 200g.

Fisken bakes på i ovnen på 90 grader, til en kjerne temperatur på 45 grader.

Laksen toppes med laks rogn ved servering.

Asparges

12 hvite asparges

12 grønne asparges

Salt

Slik gjør du:

Knekk av bunnen og skrell aspargesen.

Kokes møre i saltet vann rett før servering. Dette tar fra 3-5 minutter avhengig av tykkelsen. Vendes i litt olivenolje og smakes til med salt.

Hvis de hvite aspargesene er bitre så bør de kokes i eget vann md litt sukker og noen dråper sitron i tillegg til salt.

Sausen

1 sjalottløk finhakket

1 ts hel pepper

1 stk laurbær blad

3 ss hvitvinseddik

1 dl tørr hvitvin

½ dl kremfløte

200 g kaldt usaltet smør i små terninger

Gressløk

Kaviar (hva man får tak på)

Salt, pepper og sitronsaft

Slik gjør du:

Kok sammen løk, pepper, laurbær, eddik og hvitvin.

Kokes inn til det er nesten borte, tilsett kremfløte og kok inn til det er tykt.

Pisk så inn smør litt etter litt.

Siles og smakes til med salt, pepper og sitronsaft. Og kaviaren vendes inn rett før servering.

Velbekomme :-)