Denne sommersalaten må du prøve!

Tre ord: Vann i munnen

Denne sommersalaten bør prøves! Mmm..
Publisert 14. juni 2017
Sist oppdatert 14. juni 2017

Hele sommeren gjennom, vil Espen Vesterdal Larsen fra Kulinarisk Akademi dele sine beste oppskrifter hos Sommerklubben.

Hva med å prøve seg på en deilig og ny sommersalat denne ettermiddagen?

Her får du hele oppskriften:

Espen Vesterdal Larsen deler deilige oppskrifter ypperlig om sommeren hos Sommerklubben hver eneste onsdag.

Risonisalat med sprøstekt kyllinglår og aivardressing

Oppskriften er for 4 personer og tar ca. 50 minutter

Risonisalat med grønnsaker:

500 g risoni kokt aldente

4 reddiker i tynne skiver

8 asparges eller sukkererter, eller det du måtte ha!

1 gulrot i terninger

8 sherrytomater

3 vårløk i tynne skiver

Dressing, pesto, salasa verde eller god olivenolje etter ønske

Sitron, salt og pepper

Slik gjør du:

Kok opp 1 L vann og tilsett 1 ss salt. Kok risonien i 6-8 min til den er aldente, sil av vannet og rør inn 2 ss god olivenolje.

Grønnsakene skrelles og kuttes i biter, og kokes i lettsaltet vann til de er møre. Avkjøles i isvann og vendes inn i den kokte risonien. Serveres romtemperert.

Salt og sukkerlake til kyllingen:

1 liter kaldt vann

4 ss sukker

6 ss salt

Blandes ut med en visp.

Legg i lårene. La ligge i 35 minutter. Ta de ut og tørk godt av de før steking.

Sprøtt lår:

4 kyllinglår med skinn

Utbeining:

Ben ut kyllinglårene med en liten skarp kniv. Skjær et snitt fra toppen til bunnen av låret og skjær ut beinet. Del deretter lårene i 3 biter etter muskelgruppene

Stek nå låret med skinnsiden ned i stekepannen på lav varme til skinnet er helt sprøtt!! Ikke snu låret.

Stekes minst 10 minutter på skinnsiden. Snu nå låret i pannen og la det trekke ferdig noen sekunder..

La skinnet være opp fra nå av. Da holder det seg sprøtt.

Ajvar dressing:

4 ss Ajvar

1 1/2 dl crème fraiche

3 ss finhakket gressløk

1 ss sitronsaft

½ ts cayenne pepper

Salt

Slik gjør du:

Rør ingrediensene sammen og smak til med salt og sitron

Vel bekomme :)

Denne salaten MÅ prøves! Deilig mmm..