Denne sommersalaten må du prøve!
Tre ord: Vann i munnen
Sist oppdatert 14. juni 2017
Hele sommeren gjennom, vil Espen Vesterdal Larsen fra Kulinarisk Akademi dele sine beste oppskrifter hos Sommerklubben.
Hva med å prøve seg på en deilig og ny sommersalat denne ettermiddagen?
Her får du hele oppskriften:
Risonisalat med sprøstekt kyllinglår og aivardressing
Oppskriften er for 4 personer og tar ca. 50 minutter
Risonisalat med grønnsaker:
500 g risoni kokt aldente
4 reddiker i tynne skiver
8 asparges eller sukkererter, eller det du måtte ha!
1 gulrot i terninger
8 sherrytomater
3 vårløk i tynne skiver
Dressing, pesto, salasa verde eller god olivenolje etter ønske
Sitron, salt og pepper
Slik gjør du:
Kok opp 1 L vann og tilsett 1 ss salt. Kok risonien i 6-8 min til den er aldente, sil av vannet og rør inn 2 ss god olivenolje.
Grønnsakene skrelles og kuttes i biter, og kokes i lettsaltet vann til de er møre. Avkjøles i isvann og vendes inn i den kokte risonien. Serveres romtemperert.
Salt og sukkerlake til kyllingen:
1 liter kaldt vann
4 ss sukker
6 ss salt
Blandes ut med en visp.
Legg i lårene. La ligge i 35 minutter. Ta de ut og tørk godt av de før steking.
Sprøtt lår:
4 kyllinglår med skinn
Utbeining:
Ben ut kyllinglårene med en liten skarp kniv. Skjær et snitt fra toppen til bunnen av låret og skjær ut beinet. Del deretter lårene i 3 biter etter muskelgruppene
Stek nå låret med skinnsiden ned i stekepannen på lav varme til skinnet er helt sprøtt!! Ikke snu låret.
Stekes minst 10 minutter på skinnsiden. Snu nå låret i pannen og la det trekke ferdig noen sekunder..
La skinnet være opp fra nå av. Da holder det seg sprøtt.
Ajvar dressing:
4 ss Ajvar
1 1/2 dl crème fraiche
3 ss finhakket gressløk
1 ss sitronsaft
½ ts cayenne pepper
Salt
Slik gjør du:
Rør ingrediensene sammen og smak til med salt og sitron
Vel bekomme :)