Middagstips: Grillet makrell med sitron, rømme og agurksalat
Enten om du har fisket makrellen selv eller kjøpt den i butikken; denne middagsretten er superenkel og lages på ca. 30 min.
Espen Vesterdal Larsen fra Kulinarisk Akademi er innom oss hver uke og deler sine favoritt sommeroppskrifter.
Grillet makrell med grilla sitron, rømme og agurksalat:
Makrell
4 stk makrell
3 dl sammalt grovt rugmel
Salt og pepper
Dillkvister og sitronbåter
Kutt av hodet på makrellen og lag ett lite snitt i buken. Skyll og ta ut innmaten av buken, og tørk lett av fisken. Legg inn sitron og dill i buken. Bland rugmel med salt og pepper og vend fisken godt i dette før den går på grillen. Avhengig av størrelse, bør det ta rundt 5 minutter på hver side, før fisken er klar. Dette varierer på fiskens størrelse og varmen på grillen.
Når beinet slipper fiskekjøttet er den klar.
Agurksalat:
1/2 dl eplecidereddik
1 dl sukker
1 dl vann
1 agurk i skiver
3 dillkvister, kan sløyfes
Visp sammen eddik, sukker og vann og ha i agurk og dill.
Serveres med rømme og kokte nypoteter.
Så enkelt, men så innmari digg. Velbekomme!