Green curry med kylling gir oss vann i munnen! Prøv oppskriften i dag :-)

I dag står det Green Kylling Curry på menyen! Nam
Publisert 19. juli 2017

Espen Vesterdal Larsen fra Kulinarisk Akademi har vært innom oss også denne uken, og i dag deler han en deilig grønn curry-rett.

Om sommeren kan inspirasjonen til mat bli litt laber. Hva med å prøve denne deilige middagen i dag?

Green curry med kylling

Kylling lår

2 kylling lår

5 dl kaldt vann

1 ss sukker

2 ss salt

Nykvernet sort pepper

Slik gjør du:

Kyllinglåret beines ut, men behold skinnet på kjøttet. Del det så i 3 deler.

Rør sammen vann, sukker og salt uten å varme dette opp.

Legg kyllinglåret i vannet og la dette stå på benken i 10 minutter.

Løft kyllingen ut av vannet og tørk den godt på kjøkkenpapir. Krydre med pepper på kjøttsiden.

Stek så kyllinglåret på medium varme i stekepanne kun på skinnsiden slik at skinnet blir helt sprøtt.

Green curry

4 ss nøytral olje

2 ss curry paste, hjemmelaget eller fra butikk

1 sjalottløk

½ stk rød chili

1 fedd hvitløk

15 g brunsukker

2 ss epleeddik

1 dl kyllingkraft

4 dl kokosmelk

Fishsauce, lime ev. salt

Slik gjør du:

Fres den grønne curryen i oljen i ca. 1 min før du har i fin hakket sjalottløk, chili & hvitløk. Rør godt sammen og tilsett brun sukker og epleeddik. Kokes helt inn før du tilsetter kyllingkraften og kokosmelken reduseres til den er passe sterk.

Smakes til med fishsauce og limejuice

Tips:

Hvis du ikke liker fishsauce så erstattes den med salt.

Serveres med basmatiris.

Velbekomme :-)