Det beste tilbehøret til grillmat!

Her ser du hvordan grilla hjertesalat er ferdig. Mmmm vann i munnen!!
Publisert 21. juni 2017

Skal du grille i dag, men lurer på hvordan tilbehør du skal ha? Da burde du prøve Grilla Hjertesalat.

Vår kokk fra Kulinarisk Akademi, Espen Vesterdal Larsen, er hver uke innom med nye mattips. Ukens oppskrift er Grilla Hjertesalat

Grilla hjertesalat:

Oppskriften er for 4 personer og tar ca. 30 minutter.

Hjertesalat og Romanosalat er de salattypene som egner seg best på grillen. Man kan spise salaten lun, rett fra grillen eller man kan lage en dressing å vende salaten i etter at den har blitt noe avkjølt.

Dette trenger du:

2-4 hoder hjertesalat

Nøytral olje, Olivenolje, Sitron, Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Del hjertesalatene i to. Gni litt nøytral olje rundt det hele og dryss på salt og pepper på. Grill på snittflaten av salaten til salaten får en mørk grillskorpe og begynner å falle litt sammen. Det skal fortsatt være crunch i salaten.

Når salaten er ferdig, klem over fersk sitronsaft og dryss evt. over mer salt. Man kan også avkjøle den og lage en dressing å vende den inn i f.eks. cæsardressing.

Her har vi toppet salaten med pisket Creme Fraiche og revet Holtefjell XO ost.

Dette er perfekt tilbehør til sommerens grillmat

Espen Vesterdal Larsen er kokk hos Kulinariske Akademi og er innom oss hver uke med nye oppskrifter.